Followers

::Andai Kau Jatuh...::

Monday, December 28, 2009
SALAM BUAT KE 2 KALINYA UNTUK HARI NI

posting kali ni kira qada' untuk hari-hari sebelum ni yang aku tak hapdate

Andai Kau Jatuh...
adakah jatuh tangga,
jatuh bergolek-golek (macam tenggiling)
jatuh terlentang depan budak perempuan (macam berpengalaman je)
mahupun jatuh cinta (erk..aku tak pernah ek..kecik-kecik aku baik)

walauapapun jatuhnya kita semua
kita pasti boleh bangkit bangun semula
kecuali lah kalau tulang kaki mahupun tulang belakang dah patah

begitu juga hidup kita
setinggi-tinggi mana kita berada bersama kejayaan
sampai satu ketika kita akan jatuh juga
walaupun sedikit
namun ia memberi kesan yang cukup mendalam



macam aku sendiri
aku ni dulu kira budak pandai la jugak (sudah mula riak lak dia)
memang dari sekolah rendah sampai sekolah menengah dapat kelas yang 1st memanjang (kelas 1st kire pandai la)
tapi aku start diuji bila time form 4
untuk pengetahuan aku ni kureng sikit bab math ni
lagi-lagi kena ambil subjek add math yang susah tahap gaban la (bagi aku la)
setiap kali ujian add math aku mesti fail la
bila dapat kertas jawapan balik
aku cepat-cepat sorok
malu maa mau bagi kawan tengok sebab diorang sume tinggi-tinggi la markah
time SPM alhamdulillah la lulus
harap je kimia A dengan bio B
benda ni berlarutan sampai aku matrix
math pun cukup makan je
kecewa sungguh la time tu sebab tak dapat aku further study bidang FARMASI @ VETERINAR
maka aku tercampak la ke UMS ni dalam bidang PERUBATAN...(ok la tu perubatan)
bukan doktor la...
PERUBATAN IKAN a.k.a AKUAKULTUR

start dari aku mula jejakkan kaki ke UMS
aku dah bertekad untuk cemerlang
biarlah kegagalan lalu jadi penguat semangat untuk bangkit semula
sebab aku tahu...
kita tak boleh jadi orang lain yang memang dianugerahkan kepandaian
tapi kita boleh jadi lebih baik dari kita yang dulu...

jadi di kesempatan ni
nak ucap tahniah la kat adik-adik yang cemerlang dalam PMR
dan yang kurang berjaya tu boleh tingkatkan lagi usaha
SPM masih ada lagi
jangan kecewa sampai nak terjun dari tingkat3 bangunan sekolah
dosa tu...
paling koman pun frust
pergilah buat lobang kat belakang rumah
bolehlah mak korang tanam bawang
lagipun sekarang bawang mahal tau...hahaha



ok la...ADIOS

p/s : tiba-tiba macam dirasuk semangat DR FADZILAH KAMSAH time taip posting ni
p/s : posting ni gak untuk adik sepupu aku yang agak kecewa dengan result PMR dia
tak pe..boleh lagi tu...nanti aku belanja ko gule-gule sebijik kalo ko perform SPM nanti...






3 comments:

miss nia said...

betul22 semue yg berlaku ader hikmahnye.. mungkin iter raser kiter dah blaja ckup bgus,, tpi mgkin kite x sedar hubungan kita dengan ALLAH semakin renggang ke, hubungan dengan mak bapa yg x diredhai means, terbuat diorg kecik ati ke.. n kalau yg duk jauh22 ni hubungan dgn kawan lar yg kiter patut jager.. sebab kawanlah yg pling rpt ngan kiter kt cni..apepon.. mesti ade sesuat yg kiter wat yg kite x sedar n membuatkn tuhan nak bgi kite sedar..

aDyb kUrogaNe nO™~` said...

sbijik je ke??x nk bg sbungkus ke??hahah

acap de souza said...

sape kate ko lak...pasan btul

Post a Comment

"komen mengomen amalan mulia,
jom pakat tulis penuhkannya"

 
DE SOUZA CORNER © 2010 | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates