Followers

::Bila Saya Besar Nanti...::

Sunday, May 2, 2010
salam

tiba-tiba je aku dah ada semangat nak update blog pagi ni
sambil-sambil tengok nota slide genetik
sambil update apa yang patut

jengok2 blog orang
timbul lak ilham mau cerita pasal cita-cita
kalau ingat balik time kecik-kecik dulu
mesti cikgu tanya cita-cita kita bila dah besar
memang majoriti bebudak akan cakap "nak jadi doktor"
memang pekerjaan ni popular
walaupun diorang tak tau betapa susahnya jadi doktor ni
tapi tak ape...



aku lak memang banyak la cita-cita
boleh dikatakan tiap kali tambah umur mesti automatik tukar cita-cita
dari jadi doktor
tiba-tiba tukar nak jadi doktor haiwan lak
kawan-kawan aku mesti gelak kalau aku cakap camtu
entahlah mungkin diorang nampak benda ni lawak
 
bila masuk sekolah menengah
tukar lak mau jadi penasyid
mentang-mentanglah join group nasyid sekolah
mau jugak jadi komposer
lepas berjinak dengan buat lagu untuk group nasyid
hehehe...entah papela

 time pertandingan sekolah menengah

belajar punya belajar 
result tak la memuaskan
tak dapatla nak jadi doktor haiwan tu
tapi ok still belajar dalam bidang lingkungan haiwan
bidang akuakultur
tapi ikan la
ok la jugak

 rutin aku sebagai akuakulturis

tapi dalam masa 5 tahun dari sekarang
dah plan mahu ada studio grafik
sebab aku dah mula berjinak dengan designing
dan disamping tu
ada kolam ikan mau ternak ikan

moga cita-cita aku tercapai
ameeen....




3 comments:

amirah said...

semoga cita2 kamu tercapai..
jgn lupa berdoa padaNya semoga segalanya diberkati.
nice blog :)

acap de souza said...

amirah : trimas..insyallah..

QZ / KZT said...

salam

moga tercapai cita2 itu

gud luck.. =)

Post a Comment

"komen mengomen amalan mulia,
jom pakat tulis penuhkannya"

 
DE SOUZA CORNER © 2010 | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates