Followers

::Japan Live::

Saturday, June 4, 2011
alhamdulillah
lama rasanya tak hapdate blog ni
dah bersawang agaknya
sekarang ni aku sedang berpraktikal di Jepun
tiap hari pi tengah laut
bagi makan ikan,abalon,carik rumpai laut untuk abalon
walaupun tengah hujan lebat mahut, angin yang kuat sampai mau terbang dah
tetap kena pi laut jugak

2 minggu hidup di negara matahari terbit ni cukup buat aku rindu
rindu pada ayam dan makanan yang halal
mana taknya
hari-hari makan ikan sebab tak jumpa lagi daging yang halal
rindu pada sahabat-sahabat seperjuangan berprogram bersama
rindu pada gelak tawa keluarga di Malaysia
dan yang paling aku rindu
suara azan yang berkumandang 5 kali setiap hari
cukup aku rindu
hinggakan aku balik-balik dengar mp3 azan dalam laptop aku
sungguh berbeza kehidupan di sini dengan di Malaysia


baru tiba di osaka airport.kesejukan

di tepi pantai.baru balik keje

merayau waktu malam

dengan member time kat sangkar tengah laut

mungkin lepas ni aku jarang dapat update blog ni
memandangkan kemudahan internet yang terbatas
satu pc untuk kegunaan 4 orang
maunya tak berebut tiap hari

papepun insyallah tinggal beberapa sebulan lebih je aku kat sini
pasti akan aku pulang ke Malaysia
menhirup udara di negara tanah air ku kembali
insyallah moga Allah makbulkan...

6 comments:

ilya maisara said...

ku menunggu..

AKMAL said...

HIDUP ACAP...

elmyra said...

pergh,,seronok le jenjalan naik basikal kat jepun abg acap..

nur hidayah isa said...

waaa nk jugak p jepunnn..camne leh g sana...

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Post a Comment

"komen mengomen amalan mulia,
jom pakat tulis penuhkannya"

 
DE SOUZA CORNER © 2010 | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates